Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Na polskich stołach obecna stosunkowo niedługo, mozarella stanowi jeden z fundamentów kuchni włoskiej. Specyficzny smak tego sera, produkowanego od wieków we włoskim regionie Kampania, sprawia, że cały świat zajada się takimi daniami prosto z Italii jak lazania, pizza czy sałatka caprese. Mozarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozarelli do przygotowania:
+prawdziwej pizzy margherity
+bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
+frittaty z pomidorami
mleko pasteryzowane
sól
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
podpuszczka
składniki zalewy: woda, sól
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wymiar liczbowy 220
Masa po odsączeniu 125
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 222
g
Średnia miara (e)
czeski
niemiecki
węgierski
polski
słowacki
inne
Przechowywać w temperaturze od +4ºC do +7ºC
Min. temp. °C 4
Maks. temp. °C 7
Galbani
Marka | Galbani |
Cyfra (-1-) lub (-2-) przy terminie przydatności do spożycia oznacza znak weterynaryjny zakładu produkcyjnego: -1- Wyprodukowano we Włoszech, -2- Wyprodukowano w Czechach
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7 00-604 Warszawa
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 00-604 Warszawa
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 00-604 Warszawa
www.ilgustoitaliano.pl