Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz czarny ziarnisty Kamis to przyprawa, która powinna znaleźć się w każdej kuchni. Doskonałej jakości pieprz ma formę ziarnistą, dzięki czemu wystarczy dodać kilka sztuk, by wzmocnić smak każdej potrawy. Jest wygodny w użyciu, ma mocny aromat i smak.
Czarny pieprz Kamis dodawany jest do niemal każdej potrawy, a dzięki szczelnemu opakowaniu można cieszyć się jego świeżością oraz mocą. Jedna paczuszka zawiera 20 g, co sprawia, że wystarcza na dłuższy czas.
Pieprz czarny ziarnisty Kamis – istotne informacje:
gwarancja jakości
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
pieprz czarny
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 0 | 0 |
Wartość energetyczna (kcal) | 0 | 0 |
Białko (g) | 0 | 0 |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 30
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Pieprz był tak cenny, że nosił miano króla przypraw. Przez stulecia toczyły się o niego wojny! Kto miał dostęp do pieprzy, ten miał władzę i... zadowolonych gości. Uczty z daniami przyprawionymi pieprzem były oznaką zamożności. Pieprz tak bardzo rozpalał zmysły, że w średniowieczu był zakazany w klasztorach - mnisie potrawy przyprawiano niepokalankiem pieprzowym. Jagody pieprzu zbiera się, zanim dojrzeją. Nie mają wtedy wcale czarnego koloru - ziarenka są zielone! Czarną barwę nabierają dopiero pod wpływem fermentacji i suszenia. Czy wiesz, że... ostrość pierzu rośnie wraz z rozdrobnieniem jego ziaren - im drobniej mielony, tym mniej go potrzeba do przyprawienia dania?
Wyprodukowano w Polsce