Doskonałej jakości czekolada, która dedykowana jest miłośnikom słodyczy ceniącym jednocześnie ekologię i szukającym żywności wyprodukowanej ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.
Czekolada wyprodukowana została z ziaren kakaowca pochodzących z plantacji ekologicznej i najwyższej jakości mleka. Takie połączenie gwarantuje nie tylko bogactwo minerałów zawartych w kakao, ale też doskonałe walory smakowe i aksamitną konsystencję, która wprost rozpływa się w ustach.
Ta organiczna czekolada doskonale sprawdzi się też jako słodka porcja energii, gdy poczujemy, że zaczyna nam jej brakować.
cukier trzcinowy (39%), masło kakaowe (27,8%), mleko w proszku (23,5%), pasta kakaowa (9%), naturalny aromat wanilii, cukier karmelizowany (0,5%)
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
2435.00 kJ
29.0%
Wartość energetyczna (kcal)
582.00 kcal
29.1%
Białko (g)
7.00 g
14.0%
Węglowodany (g)
50.00 g
19.2%
w tym cukry (g)
49.00 g
54.4%
Tłuszcz (g)
39.00 g
55.7%
Błonnik (g)
1.50 g
sód
0.07 g
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.