Burak to bardzo polskie warzywo, od dawna gości na naszych stołach. Najczęściej właśnie w towarzystwie chrzanu.
Ćwikła z chrzanem świetnie smakuje z wędlinami, mięsem pieczonym, czy jajkami na twardo.
Do produkcji używamy jedynie najbardziej soczystych, jędrnych, ekologicznych buraków oraz chrzanu.
Buraki zawierają rozmaite, wartościowe dla zdrowia składniki mineralne - przede wszystkim potas, wapń, fosfor. Ten skład uzupełniają aminokwasy oraz inne substancje świetnie wpływające natrawienie.
Dietetycy zalecają jedzenie buraków osobom z nadkwasotą i chorobą wrzodową, czy też cierpiącym na niedokrwistość- warzywo to ma silne właściwości krwiotwórcze. Dodatek chrzanu do ćwikły pobudza wydzielanie soków trawiennych, wzmaga przemianęmaterii, poprawia pracę wątroby i nerek.wom wyjątkowy smak.
RUNOLAND Ćwikła z chrzanem BIO