Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Panierowane kalmary to jeden z najpopularniejszych śródziemnomorskich przysmaków, znany na całym świecie pod nazwą "calamares a'la romana". Jest to jednocześnie jedna z najsmaczniejszych przekąsek w kategorii panierowanych owoców morza. Nadążając za najnowszymi tendencjami i trendami żywieniowymi PESCANOVA opracowała ten produkt na nowo, używając panieru na bazie mąki PSZENNEJ i KUKURYDZIANEJ, stworzyła danie będący doskonałym rozwiązaniem dla smakoszy owoców morza.Delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonawym smaku, jest bogatym źródłem składników odżywczych, w tym łatwo przyswajalnego białka.
Proste w przygotowaniu, są najsmaczniejsze z piekarnika (bez dodatku tłuszczu!) lub przygotowane na patelni.
kałamarnica Humboldta (mięczaki) 40%, mąka pszenna i kukurydziana, olej słonecznikowy, woda, mąka pszenna, skrobia, sól, dekstroza kukurydziana, cukier, substancje zagęszczające (karagen, guma guar) i substancje spulchniające (soda oczyszczona, difosforany
Produkt może zawierać: MĄCZAKI oraz śladowe ilości RYB, MLEKA oraz JAJ.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 941 | 3764 |
Wartość energetyczna (kcal) | 225 | 900 |
Tłuszcz (g) | 12.2 | 48.8 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.1 | 4.4 |
Węglowodany (g) | 22.4 | 89.6 |
w tym cukry (g) | 2 | 8 |
Błonnik (g) | 1.5 | 6 |
Białko (g) | 5.7 | 22.8 |
Sól (g) | 1.58 | 6.32 |
Produkt głęboko mrożony.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
PESCA NORD Sp. z o.o.
ul. Św. Ducha 5a/9
70-205 Szczecin