Pochodzące z Wietnamu krewetki z ogonkiem to propozycja dla amatorów kuchni śródziemnomorskiej i orientalnej, którzy szczególnie cenią sobie smak owoców morza.
Krewetki są częściowo przygotowane, obrane i zamrożone, dzięki czemu ich wykorzystanie w potrawie nie wiąże się z dużą ilością czasu. Dzięki neutralnemu smakowi możesz je przyrządzić na tyle sposobów, na ile pozwoli ci twoja pomysłowość.
Białe krewetki możesz smażyć samodzielnie lub w panierce, gotować i dodawać do wielu dań nazimno i na gorąco.
MY FOOD Krewetka gotowana z ogonkiem 31-40
Produkt wycofany
Skład i alergeny
Składniki
krewetki białe 79%, woda (stanowiąza glazurę) 20%, sól, stabilizatory E451, E452, składniki produktu mogą różnić się, w zależności, od dostępnego na rynku surowca oraz dostawcy.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza (kJ)
255.00 kJ
3.0%
Wartość odżywcza (kcal)
61.00 kcal
3.1%
tłuszcz
0.50 g
0.7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.20 g
1.0%
węglowodany
0.00 g
0.0%
w tym cukry 0
0.00 g
białko
14.00 g
28.0%
Sól (g)
0.90 g
15.0%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.