Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka tortowa typ 450 marki Lubella, produkowana z pszenicy, idealnie nadaje się do delikatnych ciast biszkoptowych, naleśników.
Planując słodkie i słone wypieki warto zwrócić szczególną uwagę z jakiej mąki korzystamy. Im niższy typ mąki, tym lepsza jest ona do delikatnych wyrobów.
Mąka Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków, ale także do zagęszczania zup oraz sosów. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które ma chronić przed rozsypaniem się mąki w kuchni. Zapewnia także jej świeżość na dłuższy czas.
Mąka puszysta Lubella typ 450 1 kg
Wymiar liczbowy 1
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1008
kg
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis Smaczna babka Składniki: - 1 szklanka maki tortowej Lubella - szklanki mąki ziemniaczanej - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kostka margaryny (250 g) - 2 łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszany. Na koniec wlewamy roztopiony, ostudzoną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao, Mieszamy resztę ciasta z kakao polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzona babkę możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego! Dobra rada Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Lubella
Marka | Lubella |
Mąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl