Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
NAN OPTIPRO® 4 to mleko modyfikowane w proszku, wzbogacone w witaminy i składniki mineralne dla dzieci po 2. roku życia. Stanowi część zróżnicowanej diety.
Jego unikalna kompozycja zawiera m.in. białko dostosowane do potrzeb Juniora, laktozę, GOS/FOS, immunoskładniki* stojące na straży odporności oraz wapń dla mocnych kości.
* Zawiera żelazo, witaminę D i cynk wspierające prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego u dzieci.
mleko pełne (48%)
mleko odtłuszczone (25%)
laktoza (z mleka)
oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy)
permeat serwatkowy (z mleka)
galaktooligosacharydy (GOS) (z mleka)
węglan wapnia
emulgator (lecytyna sojowa)
regulator kwasowości (fosforany potasu)
fruktooligosacharydy (FOS)
witaminy (C, B2, A, D, B12)
siarczan żelazawy
siarczan cynku
jodek potasu
zawiera: mleko, soja
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 2027 | 16216 |
Wartość energetyczna (kcal) | 484 | 3872 |
Tłuszcz (g) | 21.9 | 175.2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.5 | 36 |
Węglowodany (g) | 62.5 | 500 |
w tym cukry (g) | 62.5 | 500 |
Białko (g) | 7.3 | 58.4 |
Błonnik (g) | 3.7 | 29.6 |
Sól (g) | 0.24 | 1.92 |
Po otwarciu opakowania zawartość zużyj w ciągu 3 tygodni.
Przechowuj w chłodnym i suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
1. Umyj dokładnie ręce, zanim zaczniesz przygotowywać mleko.
2. Następnie umyj dokładnie kubek tak, aby zostały usunięte wszelkie pozostałości mleka. Wygotuj przez 5 minut. Pozostaw pod przykryciem do chwili użycia.
3. Doprowadź wodę pitną do wrzenia, pozostaw do ostygnięcia. Odmierz zgodnie z tabelą karmienia odpowiednią ilość letniej wody*, o temp. 37°C i wlej do wygotowanego kubka.
4. Zgodnie z tabelą karmienia odmierz dokładnie i wsyp do kubka odpowiednią ilość płaskich miarek proszku. Posługuj się załączoną miarką.
5. Potrząsaj kubkiem aż do całkowitego rozpuszczenia się proszku. Podaj mleko dziecku. Niezjedzoną porcję wylej. Pamiętaj, by zamknąć dokładnie torebkę po każdym użyciu.
*Aby utrzymać odpowiednią ilość żywych kultur bakterii, przegotowana woda powinna być ostudzona do temperatury zbliżonej do temperatury ciała (ok. 37°C) przed dodaniem proszku.